HeaderHeaderHeaderHeaderHeaderHeader

Fit-test voor bedrijven: zowel in groep getest als individueel via "de SELFTEST"!

*Bewegen op het werk is goed voor werknemers en bedrijf. Ondanks dit gedeelde belang telde Vlaanderen rond 2010-2015 nauwelijks ondernemingen met een echt bewegingsbeleid. Recente initiatieven (oa. Jobat, 2019) brachten hier verandering in en zijn te bekijken onder https://www.jobat.be/nl/art/waarom-bedrijven-ons-willen-doen-bewegen, "Stimuleren van bewegen op werk"

Hoog tijd dus om het bewustwordingsproces aan te zwengelen. Een kwalitatief personeelsbeleid zet zijn werknemers aan tot bewegen.*

Breng uw bedrijf in conditie! Zoekt u voor uw firma:

 • Een aangename en veilige manier om uw werknemers bewust te maken van het belang van gezonde lichaamsbeweging en sport, en zo mee te werken aan een gezonde levensstijl of om werk te maken van een gezonde bedrijfsstrategie.
 • Een methode die de huidige conditie test en evalueert, en bovendien een verantwoord en gevarieërd trainingsschema meegeeft om het conditiepeil aanzienlijk te verbeteren
 • Een maatstaf voor uw bedrijfsfitheid en voor ieder individueel of in groep een realistische uitdaging om binnen 12 weken aanzienlijk te klimmen op de conditiebalk...
 • Een collectieve uitdaging die bijzonder motiverend werkt
 • Een event, teambuilding, én een verantwoorde manier om collega's aan te zetten tot gezond bewegen in één
 • Een budgetvriendelijke, "kort maar krachtige" totaaloplossing aangepast aan ieders conditiepeil- en mogelijkheden

Dan is de informatie op deze pagina zeker iets voor u!

Voor bedrijfsinitiatieven kiest u met Beweeg en/of partners voor kwaliteitsprojecten met gepersonaliseerde begeleiding en uitgebreid, deskundig advies

werking en prijsindicatie: zie De FitTest voor particulieren: Voor particulieren

Voor testen op locatie geldt verder:

Bedrijfsprojecten, ééndags of langer, kunnen bovendien begeleid worden door een statusrapport dat het verloop van de projecten en de activiteit van uw personeel (anoniem) in kaart brengt.

Zo hebt u altijd een objectieve verantwoording voor de gekozen gezondheidsstrategie en een duidelijke termijnplanning voor ogen.

Nog niet helemaal overtuigd? Misschien wel na deze argumenten:

 • 25 dagen waren sporters gemiddeld minder afwezig op het werk dan niet sporters; hierin waren eventuele sportblessures reeds verrekend! (onderzoek TNO Nederland, over een periode van 4 jaar)
 • 12 werkdagen per jaar is de gemiddelde Belgische werknemer afwezig door ziekte. Het cijfer stijgt en de kost voor de bedrijven wordt geraamd op 7,9 miljard euro. (cijfers Securex).
 • Werknemers kiezen meer en meer voor een werkgever die een jong, dynamisch en gezond imago uitstraalt; een actief bewegingsbeleid, kleedkamers en douches in het bedrijf en de mogelijkheid tussen de pauze of na het werk aan sport te doen dragen daartoe bij.
 • Thuisprogramma's winnen in populariteit want ze zijn veelal beter in te plannen in ieders professionele en familiale situatie.
 • In de meeste gevallen wordt fitness als saai ervaren en daalt het aantal bezoeken bij bedrijfsfitnessabonnementen tot een dramatisch laag niveau(0,8 bezoeken/maand en minder).
 • Elke dollar, geînvesteerd in preventieprogramma’s, levert 2 tot 10 dollar besparing op; dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek dat tal van gezondheids initiatieven in bedrijven bundelde (Aldana). Bijkomende gezondheidsvoordelen uiten zich onder de vorm van gunstige effecten op rsi-klachten, omgaan met stress, teambuilding, plezier op het werk, fysiek en mentaal beter beter uithoudingsvermogen, en het terugdringen van nek- en rugklachten die vooral zittende beroepen teisteren...
 • In een uitgebreide verslaggeving concludeerde "Jobat" reeds in 2011 (gebaseerd op artikels uit oa. HR Square, VIG, Prevent, en de Vakgroep voor Bewegings-en Sportwetenschappen van de Universiteit Gent): "iedereen heeft baat bij een bewegingsbeleid; werknemers profiteren van informatie en sensibilisatie daaromtrent; workshops, presentaties, gezondheidstests, individueel advies, persoonlijke actieplannen en gezondheidsonderzoek dragen daar in belangrijke mate toe bij..."...

Voor elk bedrijfsproject wordt een offerte op maat gemaakt gebaseerd op uw specifieke noden; welke testvorm, hoe en waar testen, spreiding over locaties, binnen- en buitendienst deelname, participatie in de informatiestroom, hertesttraject,... Na een (kosteloze) brainstorm van ca. 1 uur bij u ter plaatse wordt het verder (tot in detail) uitwerken of aanpassen in rekening gebracht; dit bedrag wordt echter bij het aangaan van een totaaltraject afgetrokken van de totaalkost!